NKFIH Gyakornoki projektek

NKFIH Gyakornoki projektek

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) külföldön tanuló magyar diákok hazai nyári gyakorlatát ösztönző pályázatán (2020-1.2.1-GYAK) nyert támogatást a TK Politikatudományi Intézetének két gyakornoka Schultz Nóra és Osváth Zoltán.

  • A Társadalomtudományi Kutatóközpont Politikatudományi Intézetének ‘A weberi vezetők visszatérése’, az NKFIH támogatásával (K-128139) működő kutatócsoportja a nyári hónapok időtartamára pályázatot nyújtott be gyakornoki munkakör fenntartásához. Schultz Nóra a Cambridge-i Egyetemen tanuló magyar hallgatóként kapcsolódott be a kutatómunkába. A projekt kifejezett célja, hogy a politikaelméleti és társadalomtudományos érdeklődésű hallgató megismerje kutatóintézetünk működését, hogy együttműködésben tapasztalatot szerezzen a tudományos kutatásszervezés és szerkesztői munka területén, valamint, hogy részt vehessen a kutatócsoport mind empirikus, mind az elméleti területeken végzett kutatómunkájában. Az így kialakuló szakmai együttműködés megteremti a személyes és szakmai kapcsolatok azon rendszerét, amely lehetővé teszi, hogy külföldi tanulmányait befejezve a hallgató organikusan visszatérhessen a hazai tudományos életbe.
  • A Társadalomtudományi Kutatóközpont Politikatudományi Intézetének ‘A hatalommegosztás dimenziói összehasonlító elemzésben’ kutatócsoportja a nyári hónapok időtartamára pályázatot nyújtott be gyakornoki munkakör fenntartásához. Osváth Zoltán a University College London és a Queen Mary University of London mesterszakos hallgatójaként csatlakozott a kutatáshoz. A projekt kifejezett célja, hogy a politikaelméleti és társadalomtudományos érdeklődésű hallgató bekapcsolódhasson kutatóintézetünk tudományos munkájába, és az együttműködés során egyaránt tapasztalatot szerezzen a tudományos kutatásszervezés és pályázatírás területén, valamint, hogy részt vehessen a kutatócsoportjában folyó kutatásban és szöveggondozásban. Az így kialakuló szakmai együttműködés megteremti a személyes és szakmai kapcsolatok azon rendszerét, amely lehetővé teszi, hogy külföldi tanulmányait befejezve a hallgató organikusan visszatérhessen a hazai tudományos életbe.